kadın aktuel


 
AnasayfaKapıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 ağlayan pasta

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yosunbuka
üye
üye


Mesaj Sayısı : 4

MesajKonu: ağlayan pasta   Cuma Mart 27, 2009 8:59 am

ablamın çok sık yaptığı ve artık en bilinen pastalardan biri olan ağlayan pastanın tarifinde şimdi de sıra..hafif bir pasta olduğundan yerken ölçüyü kaçırabilirsiniz:) aslında çikolata sosunu pastayı dilimleyip servis yaparken üstlerine döküp sunmak adına yakışır bir pasta olmasını sağlayacaktı.amma ve lakin benim vaktim az olduğundan ve ben evde yokken ya da uyurken birileri bu pastayı tırtıklayacağından ve görünümünden ziyade lezzete önem verdiklerinden bizimkiler,pastayı soslayıp bıraktım dolaba.pastanın ilk anda sosu çok güzel görünüyor ama işte bekledikçe sosunu kenarlardan çekiyor sos içine sızıyor -harika bir lezzet katıyor fakat görünümü de resimdeki gibi oluyor.
tavsiyem ; misafirlere havalı bir sunum yapacaksanız ya da üstünden bol çikolata sosu akar şekilde bir dilim istiyorsanız sosunu pişirip soğutup bekletin.dilimleyip üstlerine 1-2 kaşık dolusu sos dökün.
(!) dikdörtgen orta boy borcama denk geldi.kare borcama da olur.kalabalıksa misafirler gün için filan yapıyorsanız 2 ölçü yapıp en büyük dikdörtgen borcamda yapın.eğer az kişiyseniz yarım ölçü pişirp küçük kare borcama dökebilirsiniz.sos ve kremayı da yarıya indirerek..
her halukarda çok lezzetli bir pasta..

ağlayan pasta:

4 yumurta
4 yemek kaşığı kakao (50 g.)
2 yemek kaşığı sıcak su
3 Türk kahvesi fincanı şeker
3 Türk kahvesi fincanı un
1 limonun suyu
1 paket kabartma tozu
ıslamaya:

1 ya da 1,5 su bardağı süt
kreması:

1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
sosu:

1 su bardağı su
2 türk kahve fincanı şeker(şeker miktarını damak tadınıza göre artırabilirsiniz)
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
yumurta,şeker,sıcak suyu mikserleyin.krem kıvamına gelip beyazlayınca limon suyu ve kakaoyu ekleyin.sonra kabartma tozu ile beraber elenmiş unu ekleyin.güzelce karıştırıp yağlı borcama dökün. önceden ısıtılmış 175 C de çöp şiş temiz çıkana kadar pişirin.

kek pişince alın.5 dk.sonra 1 ya da 1,5 su bardağı sütle ıslayın kaşık kaşık.(bardak küçükse 1,5 su bardağı denk gelir büyükse 1 su bardağı iyi gelir -ayarlayın-)sonuçta nemli bir pasta olacak kuru kalmasın.(keki hiç kalıptan çıkarmıyoruz!)

kek soğurken kremşantiyi sütle çırpıp dolaba kaldırın.kek soğuyunca üstüne sürün.dolaba kaldırın.

sos malzemelerini çırpın güzelce ve kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.puding kıvamından daha akıcı olsun.sosu da soğutup soğuk pastanın üstüne dökün.isterseniz dilimleyip servis yaparken dökebilirsiniz..

önemli not:sosu pastayı dilimleyip servis yapmak istiyorsanız pişirirken çok koyultmayın bekledikçe yoğunlaşır.

2.sos alternatifi:

2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
bu da çırpılıp pişiliyor.diğerinden daha akıcı bir sos oluyor.asıl tarifte ablamın kullandığı sos bu.ama ben kıvamını tutturamadığımdan bunu kullanmıyorum.ablam çok güzel tutturuyor kıvamını.şekerini damak tadınıza göre azaltabilirsiniz.bu sos bol oluyor ve daha çok akıcı bir sos oluyor ötekinden..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
ağlayan pasta
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Ders 6 : işaret zamirleri ve meyveler
» ChatBox hakkında

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
kadın aktuel :: TATLILAR BÖLÜMÜ :: PASTALAR-
Buraya geçin: