kadın aktuel


 
AnasayfaKapıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 soslu nefis tavuk

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 102

MesajKonu: soslu nefis tavuk   Perş. Nis. 02, 2009 1:29 pm

1 adet bütün tavuk
1 adet iri kuru soğan
1 çorbakaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
Yarım tatlı kaşığı toz biber
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz

Tavuk bütün olarak fazla gevşemeyecek kıvamda haşlanır. Haşlama suyundan alınır ve soğutulur. Bu arada soğan rendelenir, süzgeçten geçirilerek sadece suyu alınır. Suyun üzerine yoğurt, salça, yağ, tuz, limon suyu ve kırmızı toz biber eklenir. Bir tel çırpıcıyla pürüz kalmayana kadar çırpılır. Karışım tavuğun her tarafına sürülür. Bir fırın kabına konur ve önceden ısıtılmış 190 derece fırına verilir. Tavuk kıpkırmızı olunca pişmiş demektir. Sıcak servis yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://kadinaktuel.eniyiforum.net
 
soslu nefis tavuk
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
kadın aktuel :: ANA YEMEKLER :: TAVUK YEMEKLERİ-
Buraya geçin: