kadın aktuel
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kadın aktuel


 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 PIRASALI PEYNİRLİ KİŞ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
binbirçeşni
destek gurubu
destek gurubu



Mesaj Sayısı : 20

PIRASALI PEYNİRLİ KİŞ Empty
MesajKonu: PIRASALI PEYNİRLİ KİŞ   PIRASALI PEYNİRLİ KİŞ Icon_minitimeSalı Mayıs 05, 2009 12:00 pm

PIRASALI PEYNİRLİ KİŞ PIRASALI_K%C4%B0%C5%9E+(2)


PİZZA TARZINDA OLDUGU ICIN TARIFI BURAYA EKLEDIM.DENEYIN INANINKI COK LEZZETLI OLUYOR,PIRASANIN MEVSIMI GECMEDEN YAPILABILIR..AMA AYNI HAMURLA ISPANAKLIDA YAPILABILIR:)

Pırasa,kiş hamuruna en yakıştırdığım sebzedir.Ispanaklı,kerevizli,sebzeli çeşitleri bir yana,pırasalı ve peynirli kiş bir yanadır benim için.Bir fincan bitki çayının,ıhlamurun veya çayın yanına çook yakışır:)
Tart & kiş hamuru tarifi; William Sonomo'ya ait.William Sonomanın,Martha S. ve Martha Day'ın tart ve kiş hamuru tariflerini dönüşümlü olarak yaparım.Ama şimdiye kadar ençok Martha Day'in kiş hamuru övgü aldıSmile) Kiş harcı, kendi tarifim.

Hamur, baskın tadıyla, üzerindeki harcın aromasının önüne geçmeyen,incecik,gayet kıtır ve kıyır,enfes lezzette temel bir tarif....
BASİT KİŞ & TART HAMURU YAPIMI;
( Basic Quiche and Tart Dough)

21cm kalıb için malzeme;

• 1+1/2 cup un &1,5 bardak un
• 1/2 çay kaşığı tuz
• 4 tbs.(1/2 stick) tereyağ & 4 yemek kaşığı kıyılmış tereyağ
• 1/4 cup sıvıyağ & 2 yemek kaşığı sıvıyağ
• 3 veya 4 Tbs soğuk su & 3-4 yemek kaşığı soğuk su


YAPILIŞI;

1-unu uzu kaseye koyun vesoğuk yağı ekleyin.karışım ufalanmış bir yapıya sahip olana kadar elinizin uçlarıyla hızlı ve nazikçe hamuru karıştırın.

2-hamurun üzerine 3 y.k soğuk su serpin.ve karışımı çatalla karıştırın havalanması için.

3-hamuru yuvarlak bir top haline getirin,eğer hamur toplanmıyorsa 1 y.k su daha ekleyin ve karıştırın.

4-top haline getirdiğiniz hamuru streç filme sarip buzdolabında 20- 30 dk. dinlendirin.

5-diğer bir alternatif;mutfak robotunuz varsa bu işlemi robotta yapmanız.çünkü daha çabuk ve güzel olacaktır.malzemeleri robota koyun ve 3-4 y.k soğuk su ekleyin ve 1-2 dk karıştırın.top haline getirip s.filme sarıp buzdolabında dinlendirin.

6-sonra kalıbınıza göre açıp hamuru merdaneyle kalıbın üzerine koyun ve elinizle oluklara bastırarak yerleştirin.



PIRASA VE PEYNİRLİ HARÇ;

21 cm. tart kalıbı için gereken iç malzemeleri;

• 3-4 adet adet orta incelikte doğranmış pırasa
• yarım bardak süt
• 2-3 iriliğine göre yumurta
• 1 su bardağı beyaz peynir
• rendelenmiş muskat ,öğütülmüş karabiber

YAPILIŞI;

1. Pırasayı ayıklayın. Ortadan uzunlamasına ikiye bölün.ince ince doğrayın.
2. Kaynar su dolu bir tencerede pırasaları 5 dakika bekletin. Daha sonra süzgeç yardımıyla süzdürün ve soğuk sudan geçirin.veya az yağda tavada 3-4 dk çevirin.
3. Pırasaların suyunu alın ve ufaladığınız beyaz peynir ile karıştırın.
4. süt ve yumurtaları çırpın. Biber ve muskatla tatlandırın.
5. Hazırladığınız tart hamuruna önce pırasalı, rokforlu içi arkasından kremalı üst malzemesini ekleyin.
6. Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda üzerini aluminyum folya ile örtüp 15 dakika daha pişirin. Ilıyınca servis yapın.

afiyet olsun!!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
PIRASALI PEYNİRLİ KİŞ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» pırasalı üögen börek

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
kadın aktuel :: HAMUR İŞLERİ&TUZLULAR :: PİZZA-
Buraya geçin: