Lahmacun yapmak adına 1-2 tarif denedim.Yaptıklarım arasında Oktay ustanın kitabındaki bu tarifte karar kıldım.Bu tip tariflerde heralde çok deneme yoluna gitmemek en iyisi.Doğru tarifi bulduğun zaman klasik tariflerin arasına girmeli...bir de yapmak için üşenmesem çok iyi olacak:)
Malzemeler;
4 s.b un
1 paket kuru maya 10 gr.lık
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı süt
aldığı kadar su ...kıvamı ayarlamak için...
tuz
üzeri için;
300 gr. kıyma
3 domates
1 adet soğan,
1 demet maydonoz
2 y.k. salça
tuz,k.biber,sıvıyağ
Yapılışı;
hamuru için malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.Hamurunkıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalı.
hamuru 5 dk dinlendiriyoruz.süre sonunda bezelere ayırıyoruz.
iç için;domatesi ve soğanı rendeliyoruz.
kıyma rende domates,soğan ve diğer malzemeleri kabta karıştırıyoruz.Hamura rahat sürebilmek için 1-2 yemek kaşığı su ilave edin.
fırını 200 derecede ısıtın ve hamuru istenilen büyüklükte açın ve fırın tepsisine koyun.Hamurları pişirirken buradaki yöntemi kullanıyorum,çok farkediyor:)harçtan biraz alıp açtığınız hamura yayın.Kontrollü olarak pişirin.Takriben 15 dk yeterli oluyor.
lahmacunların üzerine yeşillik koyarak servis yapın ayranda enfes gidiyor yanında:)