malzemeler:
1su bardağı yoğurt
1su bardağı sıcak su
1su bardağı sıvı yağ
1yumurta(sarısı dışına)
1tatlı kaşığı tuz
1tatlı kaşığı şeker
1paket mayaveya 1yemek kaşığı kuru maya
aldığı kadar un
hazırlanışı:
ılık suda mayamızı eritip diğer sıvı malzemeyi bi araya alıyoruz
üzerine tuzu,şekeri ve yavaş yavaş unu ekleyip çok sert olmayan yuuşak bir hamur yoğuruyoruz.yumuşak ama ele yapışmamalı
hamuru 12beze yapıyoruz
resimdeki gibi açabildiğimiz kadar açıp bohça şeklinde kapatıyoruz
resimler aşamaları tek tek gösteriyor
ben iç malzeme olarak pırasalı harç yaptım
pırasa ve rendelenmiş havuç'u sıvı yağda güzelce kavurup tuz ekliyoruz
dilenirse bu içe peynirde eklenir
en son böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp yarım sat kadar tepsi mayasını bekliyoruz.
fırında kızarana kadar pişiriyoruz
aynı gün içinde yenirse böreğin tadı daha nefis ve çıtır oluyor
servisten önce biraz ısıtılabilir
ayrıca üzerlerine bolca keten tohumu serptim
afiyetle kalın