Patatesler balıklardan süzülen suyu emiyor ve buda balığın ızgara şeklinde pişmesini sağlıyor.Biz çok sevdik,çok lezzetli oldu.Uzun zaman ya tavada çupra yada Çupra buğulama yapıyordum,artık bir müddet balık tarifim budur:)
Malzemeler;
4 adet levrek
3 diş sarımak
3 yemek kaşığı zeytinyağ
4-5 adet göre patates
kaşar peyniri
Yapılışı;
balıkları dövülmüş sarımsak ve zeytinyağı ile mümkünse dolabta 1 gece evvelden veya 3 saat marine edilir.
fırın 250 derece ısıtılır.yağlı kağıt veya alümiyum kağıt serilir.Patatesler halka kesilir ve tepsiye dizilir.Balıklara yetecek kadar yani balıklar dizildiğinde altı boş kalmamalı.
balıklar patateslerin üzerine dizilir.garnitür veya baska sebze konulmuyor ki buğulama gibi olmasın.Patatesler balıklardan süzülen suyu ve buharı emiyor.
Dilerseniz servise yakın kaşar serpebilirsiniz.