[img]
[/img]
GEREKLİ MALZEME:
15 ADET HALLEY,
2 PAKET KREMŞANTİ,
1,5 BARDAK SOĞUK SÜT,
YARIM BARDAK İRİ ÇEKİLMİŞ FINDIK VEYA BADEM,
ÜZERİ İÇİN:
BİR ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ,BİR KASE ÇİLEK,YEŞİL FISTIK.
GELELİM YAPILIŞINA:
önce geniş bir kap içerisinde halleyler küçük küçük parçalara bölünür bir başka kapta soğuk sütle kremşanti çırpılır ve ikisi birleştirilip fındıklar da ilave edilerek karştırıldıktan sonra bir kek kalıbı veya bir büyük kasenin içi streçfilm ile kaplanarak karışım dökülüp düzeltilir üzeri de streçle kapatplıp derin dondurucuda bir gece veya 5 saat kadar bekletilir çıkarınca üzerine çilek sosu dökülür fıstıkla süslenerek servis yapılır yada resimdeki gibi süsleme hamuruyla süslenip servis yapılır AFİYETLE YENİR:)))
buda çilek soslusunun resmi:
[img]
[/img]
sosun yapılışı: çilekler ve pudra şekeri rondodan geçirilince çok güzel bir sos oluyor ama isterseniz hazır olanlardanda kullanabilirsiniz ben evde yapılanı tercih ettim.
NOT:çilek sosu sevmeyenler çikolata sosuyla da yapabilirler ben denedim o şekilde de harika oluyor.